Site Admin
Site Admin
Ocal.Online Forumları Kuralları

Mesaj gönderen ocalocal »

📜 Forum Kuralları

1. Genel Davranış

Herkese saygılı davranın, hakaret, küfür, ayrımcılık, tehdit veya aşağılama içeren mesajlar yasaktır.

Kişisel saldırılardan, tahrik edici ve kışkırtıcı tartışmalardan kaçının.

Amacı sadece kargaşa çıkarmak olan (trollük, spam, flood vb.) içerikler yasaktır.

2. Konu Açma ve Mesaj Gönderme

Konuları doğru kategoriye açın; yanlış yerde açılan konular taşınabilir veya silinebilir.

Aynı konuyu birden fazla kez açmak (flood/spam) yasaktır.

Konu başlıkları açıklayıcı ve net olmalıdır (mesela “ACİL BEYLER YARDIM EDİN!!!!!11” yerine “PHP’de oturum açma sorunu” gibi).

İçerik paylaşımlarında telif haklarına saygı gösterin; izinsiz kopya içerik yüklemeyin.

3. Dil ve Üslup

Forumlarda resmi olmayan ama saygılı bir dil tercih edilir. Aşırı argo veya küfürlü dil yasaktır. (mesela "nabıyonuz la" demek yerine " Ne yapıyorsunuz arkadaşlar?")

Tamamen büyük harflerle yazmak bağırmak anlamına gelir ve hoş karşılanmaz.

Okunabilirliği artırmak için mesajlarda düzgün noktalama ve paragraf düzeni kullanın.

4. Reklam ve Tanıtım

İzinsiz reklam, link paylaşımı veya tanıtım yapmak yasaktır.

Kendi sitenizi, ürününüzü ya da hizmetinizi tanıtmak için yöneticilerden izin alın.

Ücretli hizmet/ürün satışı yalnızca izin verilen bölümlerde yapılabilir.

5. Paylaşım Kuralları

Yasa dışı içerik (warez, crack, telif hakkı ihlali, yetişkin içerik vb.) yasaktır.

Kişisel bilgilerinizi (telefon, adres, kimlik bilgileri vb.) paylaşırken dikkatli olun; yönetim bu konudaki risklerden sorumlu değildir.

İzin almadan başka birinin özel mesajını veya kişisel bilgilerini paylaşmayın.

6. Moderasyon ve Yönetim

Yöneticilerin ve moderatörlerin uyarılarına uyun.

Kuralları ihlal eden içerikler haber verilmeden düzenlenebilir veya silinebilir.

Israrla kural ihlali yapan üyeler uzaklaştırılabilir veya süresiz yasaklanabilir.

7. Hesap ve Güvenlik

Her kullanıcı kendi hesabından sorumludur; şifrenizi kimseyle paylaşmayın.

Çift hesap açmak veya sahte hesaplarla manipülasyon yapmak yasaktır.

Güvenlik ihlali şüphesi varsa yöneticilere haber verin.